zondag 26 juni 2011

21 Jump Street /Straight Outta Compton

Toen ik een jaar of 15 was hield ik me bezig met twee dingen; Johnny Depp en N.W.A. Een uiterst rare combinatie als je er over na denkt. De eerst genoemde was een doorbrekende 'teenage heartthrob' die eind jaren 80 elke dinsdagavond op tv te bewonderen was in de serie 21 Jump Street. De ander was een groep opgeschoten rauwdouwers die uit het niets de wijk Compton op de kaart wisten te zetten en de wereld voorstelde aan het fenomeen Gangster Rap.

21 Jump Street had als thema een groep jonge detectives die under cover gingen op allerlei middelbare scholen om daar zaken op te lossen die het daglicht niet konden verdragen. Dit om even je geheugen op te frissen.
Begin jaren 90 werd de serie geschrapt, maar gelukkig zijn alle afleveringen te verkrijgen op DVD.
N.W.A bestond uit vijf rappers die vooral tegen alles en iedereen waren, en drugs, seks en wapens in zekere mate wisten te verheerlijken. De roem van N.W.A heeft niet heel erg lang geduurd. Door allerlei ruzies over contracten e.d. viel de groep na een jaar of twee uit elkaar. Front man Eazy-E overleed een paar jaar later aan de gevolgen van AIDS, maar Ice Cube en Dr. Dre zijn nu bijna 25 jaar na dato de toonaangevende leiders van de huidige rapscene.

Nu is de vraag, waarom wil ik dit stukje geschiedenis met jullie delen?
Gelukkig is het antwoord heel simpel. In het jaar 2012 zal de remake van 21 Jump Street in de bioscoop draaien.
De eerdere genoemde Johnny Depp heeft altijd in interviews geroepen dat hij die periode van zijn leven vreselijk vond en er niets meer mee te maken wil hebben, maar schijnbaar heeft hij zijn principes aan de kant gezet, want de cameo's worden gefilmd as we speak.
De film zal dus wederom gaan over een club jonge detectives die highschool crimes moeten oplossen en wie kan er beter zo'n soort politie bureau runnen dan onze enige echte eigen Ice 'fuck the police' Cube.
Ik heb als 15 jarige tiener toch een vooruitziende blik gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten